Asbestsanering

Asbestsanering

Werkwijze asbestsanering

We hanteren bij asbestsanering de volgende werkwijze:

  1. Wij verzorgen een asbestinventarisatie conform de SC-540 norm.
  2. Na goedkeuring van de opdracht saneren we alle voorkomende asbesttoepassingen en voeren dit af;
  3. Als laatste verzorgen we de asbestvrijgave voor u.

Wanneer het om het saneren gaat bieden we u daarbij een integraal traject om uw dak te vervangen en te voorzien van zonnepanelen. Door de klant te wijzen op de (energie opwekkende) mogelijkheden van een gesaneerd dak hoopt TN Slopen & Saneren ook hier een bijdrage te leveren aan duurzaam ondernemen en een beter milieu.

Daarnaast komen deze trajecten vaak in aanmerking voor subsidie(s) en zijn daarmee extra interessant. Wij bieden dit in samenwerking met kennispartners zodat ook hier een sprake is van een volledig ontzorgend traject.

Meer informatie

Asbestsanering

Als het om asbestsanering gaat bent u bij TN Slopen & Saneren aan het juiste adres. Doordat wij een ruime ervaring hebben in deze werkzaamheden kunt u dit met alle vertrouwen aan ons overlaten.

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen (silicaten), die zijn opgebouwd uit fijne, microscopisch kleine vezels. Deze kunnen zo fijn zijn dat zij niet met het blote oog waar te nemen zijn. Asbest is een natuurlijk product. Het is een delfstof die wordt gewonnen in onder andere Zuid-Amerika, Rusland en Canada. Een ideaal voor de hand zijnde grondstof (slijtvast, oersterk en isolerend) die vele toepassingen kende (onder andere): rioolbuizen, golfplaten, bloembakken en brandwerend isolatiemiddel.

Zolang asbest in gebonden toestand verkeert, is er geen gevaar voor de gezondheid. Als losse asbestvezels worden ingeademd lopen zij vast in de kleine luchtwegen en longblaasjes en vormen zij juist een groot gevaar voor de gezondheid. In praktisch alle woningen of kantoren van voor 1978 zit wel iets verwerkt van asbest. De verwijdering van asbest vraagt daarom een specialistische aanpak.

Copyright  TN Slopen & Saneren - 2019